Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska predsjednica u Bruxellesu govori i o stanju u BiH

grabar-kitarovic34

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović putuje u srijedu navečer iz Londona za Bruxelles gdje će se u četvrtak sastati s čelnicima Europske unije u sklopu redovitog dijaloga, a jedna od tema razgovora bit će i stanje u BiH, koje je hrvatska predsjednica ocijenila zabrinjavajućim.

“U Europskoj uniji ću razgovarati o položaju Hrvatske, o našim planovima, o tome kako možemo još bolje iskoristiti europske fondove, ali i poziciju sukreiranja zajedničkih politika, a posebno ću se posvetiti i odnosima sa susjedima a posebno stanju u BiH koje me prilično zabrinjava”, kazala je Grabar-Kitarović novinarima, javila je Hina.

Osim toga, Hrvatska će predsjedati Unijom u prvoj polovici 2020. a to je “vrlo složena zadaća i već sada treba početi razgovarati o tome”, naglasila je hrvatska predsjednica koja očekuje da se na tome počne raditi kada na dužnost stupi nova vlada.

Grabar-Kitarović sastat će se s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom.