Instagram takmičenje “Klimatske promjene u vašim rukama”

eu_info_centar

U okviru Sedmice evropske klimatske diplomatije, Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i EU info centar najavili su danas Instagram nagradno foto takmičenje “Klimatske promjene u vašim rukama”.

S ciljem promocije sprječavanja klimatskih promjena, EU info centar pozvao je korisnike Instagrama da na profilima objave fotografije koje se tiču klimatskih promjena i da u opisu fotografija napišu oznaku (hashtag) #ClimaDiploBiH, @euinfo.ba i lokaciju gdje je fotografija napravljena, do 15. januara 2017. godine.

Fotografije 12 finalista će biti postavljene na internet stranici EU info centra gdje će građani moći glasati za najbolju fotografiju.

Nagrade će biti dodijeljene za tri fotografije koje osvoje najveći broj glasova. Autori prvoplasiranih fotografija će imati priliku izabrati nagradu laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat, saopćeno je danas iz EU Info Centra.

Obilježavanjem Sedmice evropske klimatske diplomatije (#ClimaDiplo) nastoji se istaći pozitivna akcija, koja se u saradnji sa EU i državama članicama obilježava širom svijeta, te podstaći opsežna rasprava i odgovor na klimatske promjene.

Pored Instagram nagradnog takmičenja najavljena je i volonterska akcija “Let's Do It – milion sadnica za jedan dan”, koju finansira Ured specijalnog predstavnika u BiH.

Akcije su od 2012. godine do sada organizirane u 113 općina i gradova u BiH, a učestvovalo je ukupno 168.994 volontera. Ove godine akcija će se održati 22. i 23. oktobra.