Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Inzko: Mjesto zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji

04/09/2017

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko razgovarao je danas na Bledu s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić pred početak 12. Bledskog strateškog foruma.

Inzko je Brnabić čestitao na imenovanju na mjesto predsjednice Vlade te ju je informirao o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH iz perspektive njegovog mandata izražavajući i uvjerenje da je mjesto zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

– Proces evropskih integracija će ubrzano motivirati i potaknuti reforme koje su neophodne za poboljšanje funkcionalnosti svake od zemalja u regiji, kao i za prosperitet njenih građana koji bi imali koristi od daljeg jačanja regionalne saradnje – kazao je Inzko.

Visoki predstavnik prisustvuje 12. Bledskom strateškom forumu, godišnjem susretu koji organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije i Centar za evropske perspektive, a koji okuplja najviše zvaničnike iz jugoistočne Evrope i drugih regija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.