Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Juncker zaželio izbjeglicama dobrodošlicu

29/09/2015

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker zaželio je dobrodošlicu izbjeglicama u utorak prilikom otvaranja kongresa Evropske konfederacije sindikata (CES) u Parizu, podsjećajući da su oni “goreća obaveza Evrope”.

“Dobrodošli izbjeglice!”, rekao je Jean-Claude Juncker uz aplaudiranje oko 509 delegata CES-a koje je okupio evropski sindikat na sastanku kongresa u Mutualiteu u Parizu u prisustvu Francoisa Hollandea.

– Izbjeglicama treba solidarnost i goreća je obaveza Evrope da ih primi – ocijenio je predsjednik Komisije.

On je “upozorio na krajnju desnicu” i “one koji pozivaju na nedostojne osjećaje” o imigracijskoj krizi s kojom je suočena Evropa.

Juncker je rekao da je i dalje “ponosan da vidi Evropu, utočište mira koju su izabrale “nesretne” izbjeglice “radije nego Sjedinjene Američke Države, Kinu i Rusiju”.

Pet stotina i devet delegata, 90 sindikalnih organizacija koje predstavlja 39 evropskih zemalja – od kojih 28 EU-a, sastalo se od petka na 13. kongresu CES-a u palači Mutualitea u Parizu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.