Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kerry stigao u Brisel na razgovore o borbi protiv ekstremizma

John Kerry

John Kerry, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stigao je u Brisel na razgovore sa zvaničnicima Evropske unije (EU) i Belgije o tome kako se suprotstaviti ekstremizmu i terorizmu. Kerry prilikom boravka u belgijskoj prijestolnici odati počast žrtvama nedavnih terorističkih napada na aerodromu Zaventem i u metro stanici Maalbeek, javlja Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo, Kerry je sletio upravo na aerodrom Zaventem koji je i dalje zatvoren, nakon što su tamo u utorak ujutro odjeknule dvije eksplozije. Američki državni sekretar u Bruxelles je stigao iz Moskve, gdje je tokom posjete naglasio hitnost postizanja jedinstva u borbi sa ISIS-om. Ova grupa je preuzela odgovornost za briselske napade u kojima je poginula 31 osoba, a preko 200 ih je povrijeđeno.

Tokom kratke, petosatovne posjete, Kerry će se sastati sa Jean-Claudeom Junckerom, predsjednikom Komisije EU, Charlesom Michelom, premijerom Belgije, zatim ministrom vanjskih poslova ove zemlje Didierom Reyndersom i belgijskim kraljem Philippeom. Iskoristiće svoj dolazak i položiti cvijeće na memorijalnom mjestu za žrtve napada na aerodromu Zaventem.