EU u fokusu

Ključni cilj VM dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU

07/10/2015

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i novoimenovanog prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Distrikt Brčko Brucea G. Bertona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjedavajući Zvizdić je visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznao sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

[yuzo_related]

Naglasio je da je ključni cilj Vijeća ministara BiH dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. Rekao je da je trenutni fokus usmjeren na realizaciju dogovorenih ciljeva i reformi.

Zvizdić je upoznao goste sa akcionim planom reformske agende koji je jučer usvojen, kao i sa radom na aktiviranju MAP-a. On je rekao da je vidljiv napredak na knjiženju perspektivne vojne imovine i izrazio nadu da će ovi napori biti prepoznati u NATO kako bi se aktivirao MAP.

Visoki predstavnik je rekao da EU integracije nemaju alternative i da je vidljiv napredak BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, te da će međunarodna zajednica pomoći BiH na tom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je zamjeniku Bertonu poželio dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju posla.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.