Kocijančić: U Brisel ponovo dolaze čelnici Kosova i Srbije

maja-kocijancic

I na drugom po redu sastanku na najvišem političkom nivou između Kosova i Srbije u Briselu, učestvovaće i premijeri i predsjednici dvije zemlje.

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice za spoljnu i bezbjedonosnu politiku EU, Federice Mogherini potvrdila je za Anadolu Agency (AA) da na poziv Mogherinijeve u Brisel, pored premijera Kosova, Ise Mustafe i premijera Srbije, Aleksandra Vučića, dolaze i predsjednici Hashim Thaci i Tomislav Nikolić.

Tokom vikenda je objavljen poziv visoke predstavnice EU, Federice Mogherini premijerima Kosova i Srbije da u srijedu, 1. februara, učestvuju na novoj rundi dijaloga na visokom nivou u Briselu.

Novi sastanak, dolazi vrlo brzo nakon prethodnog održanog 24. januara, jer je tada dogovoreno da se spuste tenzije i da se intenziviraju sastanci na najvišem nivou. U saopštenju iz Brisela je navedeno da se visoka predstavnica EU, Federica Mogherini raduje nastavku razgovora o otvorenim pitanjima i o fazama implementacije ranijih sporazuma koji trebaju unaprediti dijalog.