Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovačević: BiH ostvarila značajan napredak

dusko kovacevic

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj Duško Kovačević sastao se danas, tokom novogodišnjeg prijema za diplomate, s maršalom Gornjeg doma Parlamenta Republike Poljske – Senata Stanislawom Karczewskim.

Ambasador Kovačević se zahvalio maršalu Senata Karczewskom na pozivu i poželio mu uspješno predsjedavanje i uspješan rad ovog doma poljskog Parlamenta.

Informirao je maršala Karczewskog da je Bosna i Hercegovina u prošloj godini ostvarila značajan napredak na polju evropskih integracija, što će rezultirati predajom aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji 15. februara 2016. godine.

Maršal Karczewski je rekao da ga raduju ove informacije i napredak BiH na putu evropskih integracija, istakavši da je u tom kontekstu parlamentarna saradnja veoma važna i da je uvjeren da će se ona u ovoj godini nastaviti i intenzivirati.

Ambasador Kovačević je rekao da je i BiH vrlo zainteresirana za nastavak ovog vida saradnje.

Tokom obraćanja diplomatskom koru, maršal Karczewski je istakao da se nova poljska vlast nalazi pred velikom odgovornošću i izazovima, imajući u vidu ogromnu podršku koju su dobili na prošlogodišnjim izborima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.