Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

britanska premijerka

May: Brexit neće ugroziti radnička prava

theresa may

Premijerka je iskoristila današnji govor kako bi istaknula da su jedine alternative njenom sporazumu napuštanje EU u martu bez sporazuma, ili poništenje odluke britanskih glasača da njihova zemlja napusti blok

Britanska premijerka Theresa May pokušala je u ponedjeljak da zadobije podršku parlamentaraca za njen sporazum o razlazu s Evropskom unijom, obećavajući da njena vlada neće umanjiti ekološke standarde ni ugroziti radnička prava nakon Brexita.

Njeno obećanje pokušaj je premijerke da zadobije podršku poslanika iz opozicione Laburističke stranke, koji sumnjaju da vlada planira umanjiti zaštitu radnika nakon što Britanija napusti EU.

Sporazum premijerke May s Bruxellesom izazvao je protivljenje i proevropskih i poslanika naklonjenih Brexitu, i vjerovatno će biti odbijen na parlamentarnom glasanju u utorak.

Premijerka je iskoristila današnji govor kako bi istaknula da su jedine alternative njenom sporazumu napuštanje EU u martu bez sporazuma, ili poništenje odluke britanskih glasača da njihova zemlja napusti blok.

May je izjavila da bi Brexit bez sporazuma naškodio britanskoj ekonomiji i “doveo u rizik budućnost unije”, istovremeno naglašavajući da bi britansko nenapuštanje EU predstavljalo “podrivanje demokratskog procesa”, prenosi Associated Press.