Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

May odbila odgovoriti da li bi opet glasala za Brexit

theresa_may98

Premijerka Velike Britanije Theresa May odbila je u utorak reći da li bi glasala za Brexit kada bi se održao još jedan referendum o članstvu njene zemlje u Evropskoj uniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britansku premijerku je prilikom gostovanja na britanskom LBC radiju voditelj upitao kako bi glasala ukoliko bi se danas održao novi referendum o članstvu Velike Britanije u EU, ali je ona okolišanjem izbjegla dati precizan odgovor.

“Tada (na prošlom referendumu op.a.) glasala sam za ostanak iz dobrih razloga, ali okolnosti se mijenjaju. Pitate me da odgovorim kako bih glasala sada s drugačijom pozadinom, međunarodnom i ekonomskom. Mogu sjediti ovdje i mogu reći ‘Glasala bih ponovo za ostanak ili bih glasala za izlazak’ samo kako bih ti odgovorila na to pitanje. Prošle sam godine sagledala sve okolnosti i donijela odluku što bih učinila i ovog puta”, odgovorila je May voditelju Ianu Daleu, prenosi “The Guardian”.

Britanska opozicija smatra da takvim odgovorom premijerka nije u potpunosti posvećena istupanju Velike Britanije iz EU koje je toliko obećavala.