Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo odbrane čvrsto opredijeljeno na putu ka EU integracijama

mod.okrugli sto

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine čvrsto je opredijeljeno na putu ka evroatlanskim integracijama, kazao je zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić koji je danas ugostio vojno-diplomatske predstavnike (VDP) akreditirane u BiH.

Na susretu tokom kojeg je održan informativni brifing i okrugli sto istakao je da je Ministarstvo na vrijeme dostavilo odgovore iz Upitnika evropske komisije, a da je nedavna posjeta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga pokazatelj da NATO vidi BiH kao partnera.

Jusić je goste informirao o aktivnostima Ministarstva i Oružanih snaga BiH.

– Učešće naših pripadnika u mirovnim misijma, vojno deminiranje, rješavanje viškova naoružanja i streljiva, pomoć civilnim strukturama vlasti dovoljan su pokazatelj da su OSBiH nezamjenjiv faktor bh. društva, ali i šire – istakao je Jusić.

Pukovnik Martin Herrmann, vojni ataše Njemačke u BiH, pohvalio je dosadašnje rezultate rada Ministarstva odbrane i Oružanih snaga s posebnim naglaskom na učešće u mirovnim misijama i međunarodnim vježbama, saopćeno je Ureda za odnose s javnošću Ministarstvo odbrane BiH.