EU u fokusu

Pahor: EU očekuju neizbježne promjene

23/06/2016

Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je u četvrtak u Ljubljani da Europsku uniju, bez obzira na ishod britanskog referenduma, očekuju neizbježne promjene.

Europska unija, bez obzira na rezultat referenduma u Velikoj Britaniji, nalazi se pred “neizbježnim promjenama” jer ona kakva je sada ne može opstati, rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, javila je Hina.

Dodao je da Slovenija bez obzira na budući razvoj EU-a mora ostati u “čvrstoj jezgri” u EU-u međusobno najpovezanijih država koje su članice Schengena i eurozone.

Hrvatska je predsjednica nakon razgovora, među ostalim, rekla da će obje države unatoč problemima koji se pojavljuju u Europskoj uniji i dalje poticati reforme i promjene kod zemalja u okruženju koje žele postati članicama Europske unije i ispuniti potrebne standarde.

“Potrebno nam je više, a ne manje Europe”, kazala je hrvatska predsjednica, dodavši da su proširenje i integracija susjednih država i u interesu slovenskog i hrvatskog gospodarstva, te da integracije omogućuju stabilnost i materijalni prosperitet zemalja koje se uključuju u europsku obitelj.

Komentari