Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Pojedine članice EU skeptične prema “digitalnom porezu”

28/04/2018

Plan Evropske komisije za oporezivanje digitalnih prihoda većih kompanija izazvao je skepsu pojedinih članica EU, koje su pozvale na pronalaženje međunarodnog rješenja.

Kritike prema planu Evropske komisije izražene su na prvom sastanku ministara finansija EU na ovu temu održanom danas u Sofiji.

Evropska komisija je plan iznijela prošlog mjeseca i predviđa tri odsto poreza na digitalne prihode multinacionalnih kompanija poput “Googlea”, “Facebooka” i “Amazona”.

Brisel i pojedine članice EU optužuju velike internetske kompanije da plaćaju mali porez u Evropi, da koriste zastarjeli sistem koji im omogućava da prenesu zaradu u poreska utočišta.

Ministri manjih članica EU, uključujući Luksemburg i Maltu, bili su protiv plana, uz tvrdnju da bi reforma digitalnog poreskog sistema trebala biti izvršena na globalnom nivou i uz dugoročno rješenje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.