Predsjednik Evropskog pokreta boravio u Hercegovini

predrag-prastalo

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo danas je boravio u Hercegovini gdje je obišao općinu Čapljina i Grude, kao i Grad Široki Brijeg.

Boraveći u Čapljini sastao se s načelnikom te općine Smiljanom Vidićem, te mu tom prigodom ukazao na prednosti i potencijale koje Čapljina posjeduje, priopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Praštalo je zahvalio općinskom načelniku na partnerstvu i potpori u okviru procesa evropskih integracija BiH. Praštalo je informirao svog domaćina i o idućim projektnim aktivnostima u sklopu obilježavanja Dana Evrope i pokretanja Poslovog lobija u BiH.

Načelnik Vidić je istaknuo značaj uključivanja lokalnih zajednica u sve procese europskih integracija, uzimajući u obzir da je lokalna zajednica ključ uspjeha svakog društvenog procesa, pa i ovog. Pohvalio je dosadašnju suradnju s Evropskim pokretom, koji na najbolji način promovira kapacitete lokalnih zajednica i na taj način je njihov svojevrsni servis.

Vidić i Praštalo dogovorili su određene korake i zajedničke aktivnosti u idućem razdoblju.

Tijekom boravka u Širokom Brijegu Praštalo je gradonačelniku Kraljeviću čestitao na dobivanju statusa Grada. Potom je Praštalo predstavio ciljeve i aktivnosti organizacije, posebni se osvrnuvši na dva vrlo bitna projekta obilježavanja Dana Evrope i pokretanje Poslovnog lobija.

Gradonačelnik Kraljević informirao je svog gosta o kapacitetima kojima ta lokalna zajednica raspolaže. Dogovoreno je da se razgovori o uspostavi suradnje u okviru Evropskih integracija između Grada Široki Brijeg i Evropskog pokreta uskoro nastave.

Na kraju posjete Hercegovini Praštalo je posjetio općinu Grude i tom prigodom obišao poslovna postrojenja kompanije “Violeta” u društvu direktora i vlasnika spomenute kompanije Petra Ćorluke.

Direktor Violete je predsjedniku EPuBiH predstavio novo postrojenje za proizvodnju dječjih pelena i nove palete proizvoda za higijenu. Tijekom susreta Ćorluka i Praštalo su razgovarali o nastavku partnerske suradnje između Violete i Evropskog pokreta, stoji u priopćenju.