Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Schulz očekuje dogovor članica EU o izbjeglicama

21/09/2015

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Schulz izjavio je danas da očekuje da će se članice Evropske unije dogovoriti o zajedničkoj politici za rješavanje izbjegličke krize.

-Biće diskusije, ali na kraju ćemo se sporazumjeti o planu za raseljavanje izbjeglica – rekao je Schulz u intervjuu za njemački radio Deutschlandfunk.

Predsjednik EP je ovo kazao dan uoči vanrednog sastanka ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja članica EU u Briselu.

Ministri će drugi put u posljednjih osam dana raspravljati o kontroverznom planu Evropske komisije o relokaciji oko 120 000 izbjeglica iz kampova u Grčkoj, Italiji i Mađarskoj na osnovu obaveznih kvota koja je odredila EK.

Taj plan je prošle sedmice izazvao žestok otpor grupe zemalja iz srednje i istočne Evrope, koje ne žele da im Brisel diktira koliko će izbjeglica primiti.

O istoj temi u Briselu će u srijedu razgovarati i šefovi država i vlada, na vanrednom samitu koji je sazvao predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, prenosi Tanjug.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.