Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Stoltenberg: Izlazak Britanije iz EU izazvao bi nestabilnost

07/06/2016

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da su i Alijansa i Evropska unija jače sa Britanijom, upozorivši da bi “Brexit” izazvao nestabilnost.

“Ono što je veoma važno za NATO je snažno Ujedinjeno Kraljevstvo u snažnoj EU”, istakao je u ponedjeljak Stoltenberg u Bruxellesu na događaju koji je organizovao list Politico.

Stoltenberg je dodao da je na Britancima da donesu odluku na referendumu 23. juna, ukazavši da “živimo u vrijeme sa mnogo prijetnji i nestabilnosti”.

“Nije nam potrebna dodatna nestabilnost, potrebno nam je više saradnje u Evropi”, kazao je Stoltenberg, prenosi AFP.

Stoltenberg je reagovao i na izjavu Donalda Trumpa da je NATO zastarjela alijansa, rekavši da je NATO “važan za sigurnost i SAD i Evrope”, prenosi Tanjug.

On je podsjetio da se NATO prvi put, od formiranja posle Drugog svjetskog rata, pozvao na odredbu o kolektivnoj odbrani kada je u pitanju bila “odbrana SAD posle terorističkih napada 11. septembra”.

Komentari