Turski premijer Yildirim: Evropski parlament ima pomračenje uma

yildirim

Premijer Republike Turske Binali Yildirim izjavio je danas u Istanbulu kako Europski parlament ima pomračenje uma u vezi s odlukom koju je donio o operaciji “Maslinova grana”, javlja Anadolu Agency (AA).

Yildirim se obratio kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Istanbulu, a tom prilikom se osvrnuo na operaciju “Maslinova grana”, ali i odluku Europskog parlamenta u kojoj Tursku poziva da zaustavi operaciju “Maslinova grana”.

“Operacija ‘Maslinova grana’ se nastavlja punom brzinom. Europski parlament ustao i pravi buku. Može se razumjeti da Europski parlament ima pomračenje uma. Nisu u stanju ni nama, ali ni cijelom svijetu objasniti zašto se protive borbi koju Turska vodi protiv terorizma”, poručio je Yildirim.

Podvukao je kako je “Maslinova grana” mirovna operacija te da se ona s pravom vodi protiv terorizma.

“’Maslinova grana’ je jedna mirovna operacija. To je operacija koja se s pravom vodi protiv terorizma. To je operacija koju vodimo radi sigurnost naših granica, za sigurnost života i imovine naših građana”, rekao je Yildirim.

Također je kazao kako bi ona mogla biti završena za vrlo kratak period, ali, kako je kazao, Turska vodi računa o civilima.

“Ova operacija (Maslinova grana) mogla je biti završena za vrlo kratak period. Ali, mi to radimo na način da posvećujemo posebnu pažnju kako ne bi stradali civili. To je potrebno posebno istaknuti”, poručio je premijer Republike Turske Binali Yildirim.