U Hrvatsku je u ponedjeljak do 21 sat ušlo 8.442 migranta

izbjeglice

U ponedjeljak je do 21 sat u Hrvatsku ušlo 8. 442 migranta, a od početka migracijske krize 312. 113, objavilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Sinoć je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu bilo 3. 900 osoba, a i dalje se očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije. MUP je najavio da se u utorak u 8 sati unSlavonskom Brodu (Bjeliš) u Prihvatnom zimskom tranzitnom centru očekuje dolazak prvih migranata vlakom iz Tovarnika, javlja Hina.

U slavonskobrodski privremeni zimski tranzitni centar za migrante u utorak u 8 sati stići će prvi vlak s 1000 izbjeglica iz kampa u Opatovcu, a od srijede bi vlakom trebale stizati grupe od po 1000 izbjeglica direktno iz Šida, gdje će ih uz srbijansku policiju registrirati pripadnici Frontexa među kojima će biti i policajci iz Hrvatske, rekao je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije dogovorili su prijevoz migranata vlakom izravno iz Šida do zimskog tranzitnog centra u Slavnoskom Brodu.