Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Varoufakis: Bilo bi katastrofalno da Grčka napusti eurozonu

yanis-varoufakis111

Grčka je napravila ogroman korak da postigne dogovor sa međunarodnim kreditorima i izbjegne bankrot, ocijenio je danas grčki ministar finansija Yanis Varoufakis.
“Sada je na institucijama da urade svoj dio posla. Prešli smo tri četvrtine puta, a oni treba da nam se pridruže na jednoj četvrtini” , izjavio je ministar u BBC-jevoj emisiji.

Yanis Varoufakis je napomenuo da bi bila katastrofalno za Grčku da napusti eurozonu, a to bi, prema njegovom mišljenju, značilo “početak kraja projekta zajedničke valute”.

Većina Grka podržava vladu ljevičarske partije “Syriza” u pregovorima sa međunarodnim povjeriocima i žele da bude postignut dogovor koji omogućava ostanak u evro zoni, rezultati su ankete koji su danas objavljeni.

Rezultati ankete, koju je uradio institut “Public Issue” za provladin dnevnik “Avgi”, pokazuju da 54 odsto ispitanika podržava vladu u pregovorima koje vodi.

Prema ovom istraživanju javnog mnjenja, 89 posto Grka je protiv novog smanjenja penzija, a 81 posto je protiv kolektivnog otpuštanja radnika.