Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Vladajuće partije u Njemačkoj dogovorile plan za izbjeglice

14/04/2016

Vladajuće partije u Njemačkoj saopćile su da su dogovorile širok spektar mjera koje bi pomogle zemlji da integriše više od 1,1 miliona izbjeglica koje su prošle godine stigle u tu zemlju i dobili azil.

Dogovorene mjere, koje će razmatrati i državni guverneri prije nego ih formalno predstave Parlamentu, predviđaju da se postigne ravnoteža između pružanja lakšeg pristupa zaposlenju i integracionih kurseva za osobe koje u u toj zemlji dobile azil.

Predviđeno je otvaranje hiljade “poslovnih prilika” za izbjeglice, a koje će finansirati Vlada.

Vrijeme čekanja za integracioni kurs učenja njemačkog jezika će se znatno smanjiti, ali će biti obavezan za većinu azilanata.

Najveći broj izbjeglica iz zemalja Bliskog istoka i Afrike prošle godine primila je Njemačka, više od 1,1 miliona. Nakon zatvaranja balkanske rute, koju su izbjeglice i migranti koristili na putu ka zemljama zapadne Evrope, broj pristiglih stranaca u Njemačku se znatno smanjio.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.