Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić očekuje pregovore o članstvu u EU do kraja godine

aleksandar-vucic111

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako vjeruje u “njemačku riječ” te kako očekuje da do kraja godine budu otvorena poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

Vučić je, uoči sutrašnje posjete Berlinu, gdje će govoriti pred Odborom Bundestaga za EU, naglasio da nikoga ništa neće moliti, ali da je Njemačka Srbiji postavila teške uvjete, koji su ispunjeni i da je sada na toj zemlji da danu riječ i održi.

“Vjerujem u njemačku riječ. Nijemci su postavili tvrde uvjete Srbiji i Srbija je ispunila sve te teške uvjete i zato očekujem da Njemačka svoju riječ poštuje i svoja obećanja ispuni. To je moja politika, želio sam da se bliže vežemo za Njemačku, vjerujem u njemačku riječ i ako to ne bude, osobno ću biti odgovoran za to”, istaknuo je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je najavio da će u Berlinu predstaviti rezultate gospodarskih reformi.

“Nikoga ništa neću moliti. Reći ću da je Srbija zaslužila, nakon pregovora u Bruxellesu, da dobije otvaranje poglavlja i to i očekujem do kraja godine. Sve ostalo ne bi bilo dobro za Srbiju, ali bi govorilo mnogo više o nekim drugim, nego o našoj zemlji “, rekao je Vučić.

Premijer Vučić će u ponedjeljak sudjelovati na Europskom forumu u Berlinu koji organizira Konrad Adenauer fondacija, gdje će govoriti na temu “Srbija u Europi”, a obratit će se i članovima Odbora Bundestaga za EU.