Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Srbija nastavlja europski put, garantiram stabilnost

vucic2

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon odluke Britanaca da izađu iz Europske unije, da će Srbija nastaviti svoj europski put i da će očuvati financijsku i političku stabilnost.

“Poštujemo odluku građana Velike Britanije, a za nas ključni ostaju prosperitet i stabilnost, jer građani Srbije žele bolju budućnost za sebe i svoju djecu”, rekao Vučić na izvanrednoj press konferenciji poslije ishoda britanskog referenduma.

“Jamčim građanima Srbije da neće Biti značajnijih poremećaja financijske i gospodarske stabilnosti, kakve vidimo u mnogim zemljama”, rekao je premijer.
To, rekao je, može jamčiti zahvaljujući pametnoj politici koju smo vodili, a ne odabrali laka rješenja, kakva su dolazila s juga Mediterana.

“Vlada Srbije u skladu s povjerenjem koje je dobila na izborima zna što je dobro za naše građane, a to jeste i europski put, bolji životni standard, kakav imaju u najvećem dijelu europskih zemalja, kao i daljnje privlačenje investicija”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
On je rekao da su građani Velike Britanije donijeli odluku sukladno svojim interesima, a da će Srbija dati sve od sebe da čuva i njeguje odnose s Velikom Britanijom.