Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vulin poručio da Srbija neće biti “sabirni centar” za izbjeglice

Aleksandar-Vulin-4444
Srbija neće postati nikakav “sabirni centar” za izbjeglice i migrante, izjavio je danas srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i apelirao na Europsku uniju da omogući Srbiji neposredan pristup svim fondovima EU-a kao da je njena članica.

On je poručio da Srbija neće graditi trajne kapacitete za migrante, već da će za njih biti namijenjeni privremeni kapaciteti kojima Srbija raspolaže i tamo gdje je potrebno oni će biti prošireni, ali da to ne može sama, već joj je potrebna financijska pomoć EU.

Naglasio je kako će Srbija nastojati da se poštuju i čuvaju ljudska prava svih migranata, javlja Tanjug.

“Trudimo se da ti ljudi budu maksimalno zaštićeni, da dobiju medicinsku njegu i hranu, ali mi ovo ne možemo da radimo sami, čak ni privremene kapacitete ne možemo više da širimo i gradimo bez novca EU”, rekao je Vulin.

On je apelirao na EU da omogući Srbiji neposredan pristup svim fondovima EU kao da je njena članica jer je suočena s istim problemom kao da je član te zajednice.

Vulin je naglasio kako novac poreskih obveznika Srbije neće biti trošen za osiguravanje i proširenje privremenih kapaciteta za migrante, jer to nije problem koji je Srbija izazvala niti može sama da ga riješi.

“Očekujemo da već jednom dobijemo jasan stav EU kako namjerava da riješi problem migracija”, zaključio je Vulin.