Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vulin: Zašto EU šuti o Hrvatskoj

aleksandar-vulin-2

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da najnovjiji izlivi mržnje prema Srbima u Zagrebu i Splitu nisu incidenti, nego zvanična politika Hrvatske i da je pitanje dokle će EU šutjeti na fašizaciju društva u toj svojoj članici.

Vulin je istakao da ovi događaji nisu incident jer “incident je nešto što se desi jednom, pa se više ne ponavlja”.

“Ovo je nastavak zvanične politike vlade Hrvatske u kojoj se, umjesto da se razračuna sa ustaštvom i fašističkim naslijeđem, pokušava objasniti da u stvari fašizam i nije bio tako loš, a ustaše su zapravo bili humanitarni radnici i da je sve što su ustaše radile Srbima bilo zasluženo”, rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

On kaže da je neshvatljivo da jedna zemlja članica EU nije u stanju da se razračuna sa fašističkim nasljeđem i da ga umjesto toga produbljuje i pokušava da opravda postojanje fašizma u svojoj zemlji.

“Ako ministar inostranih poslova Hrvatske kaže da će proglašenje svecem ustaškog vikara Alojzija Stepinca biti razlog za radost svih, a zna da se nijedan Srbin nikada neće obradovati tome, onda govorite o zvaničnoj politici Hrvatske”, rekao je Vulin.