Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wigemark predstavlja novi EU program za razvoj i zapošljavanje

lars-gunnar-wigermark12

Svečano obilježavanje početka Programa Evropske unije za lokalni razvoj i zapošljavanje bit će upriličeno sutra u zgradi Delegacije EU u BiH u Sarajevu.

Prisutnima će se obratiti šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark, premijer Federacije BiH Fadila Novalića i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, najavljeno je iz Delegacije EU u BiH.

Partnerske organizacije koje će provoditi tri projekta u okviru Programa, GIZ, ILO i UNDP, predstaviti će svoje aktivnosti na realizaciji tih projekta, te će u naredne tri godine raditi na poboljšanju životnog standarda, stvaranju mogućnosti za zapošljavanje i poboljšanju socijalne inkluzije.

Taj program, od 19 miliona eura, će nastaviti provoditi aktivnosti EU Programa za oporavak od poplava na ekonomskom oporavku područja pogođenim poplavama, ali će također podržati lokalni ekonomski razvoj u područjima s velikim procentom izbjeglica, povratnika i interno raseljenih lica i lokalne nevladine organizacije u oporavku društvenog razvoja, navodi se u saopćenju Delegacije EU u BiH.