Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završna konferencija o poduzetničkom učenju koji finansira EU

zastava eu

Završna konferencija projekta “Poduzetničko učenje u obrazovnim sistemima BiH – faza II”, koji finansira Evropska unija, bit će održana danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj konferencije jeste prezentirati projektne rezultate i dokumente projekta predstavnicima institucija u sektorima i široj javnosti.

Konferencija je osmišljena tako da obezbijedi konsultacijsku platformu za širu grupu učesnika i interesnih strana.

Fokus prezentacija i diskusije bit će na daljnjem razvoju cjeloživotnog poduzetničkog učenja i sljedećim koracima koje treba poduzeti nakon završetka Projekta.

Očekuje se učešće visokog nivoa predstavnika institucija (ministri, pomoćnici ili zamjenici ministara, šefovi odsjeka, direktori ili zamjenici direktora agencija), najavili su organizatori.

Kroz prethodne dvije godine, Projekt je bio posvećen provedbi Strategije učenja o poduzetništvu u obrazovnim sistemima u BiH (2011 – 2015), uvođenjem poduzetničke ključne kompetencije u formalno obrazovanje, na ISCED nivou 2 (viši razredi osnovne škole) i 3 (srednje obrazovanje) kao i u neformalnom obrazovanju kao dijelu cjeloživotnog poduzetničkog učenja posvećenog podršci malim i srednjim poduzećima (MSP).

Projekt je takođe dao doprinos stvaranju i održavanju veze između škola i poslovnog sektora te institucionalizirajući partnerstva na najvišim nivoima politika i partnerstva između sektora obrazovanja i sektora podrške MSP.

Evropska unija finansira taj projekt u iznosu od 940.180 eura iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2011)