Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
EU u fokusu

Zovko: EU se mora vidljivije angažirati na zapadnom Balkanu

16/03/2017

Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u srijedu je održana rasprava o rezoluciji Evropskog parlamenta o izvještaju Komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu.

Zastupnici su tokom rasprave izrazili svoju potporu približavanju Crne Gore Evropskoj uniji, ali su ukazali i na potrebu za nastavkom reformi. Crna Gora je zemlja koja je najviše napredovala na putu prema članstvu u Evropskoj uniji te je do sada otvoreno 26 pregovaračkih poglavlja, a dva su privremeno zatvorena, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Evropske pučke stranke.

U izvještaju se pozdravlja kontinuirani napredak u integraciji Crne Gore, ali se i upozorava na probleme poput organiziranog kriminala, korupcije i slobode medija.

“Evropska unija mora se vidljivije angažirati na području zapadnog Balkana kako bi se osnažile aspiracije Crne Gore, ali i ostalih država na njihovom putu u evropske integracije. To je jedini put ka miru i stabilnosti u regiji, ali i u Evropi”, kazala je zastupnica u Evropskom parlamentu Željana Zovko tokom rasprave.

Glasovanje o Rezoluciji Europskog parlamenta o izvještaju Komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu na rasporedu je u četvrtak, u 12 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.