Globus

Objave korisnika

Facebook u prva 24 sata uklonio 1,5 miliona snimaka napada na džamiju

17/03/2019

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern poručila je u nedjelju kako želi raspravu o "streamingu" uživo na toj društvenoj mreži

Društvena mreža Facebook u prva 24 sata uklonila je 1,5 miliona snimaka napada na džamiju koje su objavljivali korisnici, objavila je ta kompanija u tvitu.

Iz Facebooka su također naglasili da su uklonili i sve uređene verzije originalne snimke koje nemaju u sebi uznemirujućeg sadržaja.

Ta društvena mreža ima dvije milijarde aktivnih korisnika.

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern poručila je u nedjelju kako želi raspravu o “streamingu” uživo na toj društvenoj mreži. Ardern je rekla da je operativna čelnica Facebooka, Sheryl Sandberg, izrazila svoju saučešće zbog napada na dvije džamije u kojima je poginulo 50 ljudi, a neki dijelovi napada bili su uživo prenošeni na toj društvenoj mreži.

“Naravno, javila mi se Sheryl Sandberg. Nisam razgovarala s njom direktno ali nam se javila, izrazila je saučešće zbog onog što se dogodilo na Novome Zelandu”, rekla je Ardern na novinskoj konferenciji upitana treba li Facebook onemogućiti streaming uživo.

“Ovo je problem o kojem ću raspraviti direktno s Facebookom”, poručila je Ardern.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.