Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krvavi pohod

Filipov osvetnički put: Nije prozborio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov i “sasuo” rafal

karta

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti

Splitska policija dovršila je preliminarnu istragu i uviđaj trostrukog ubistva koje je u subotu počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav.

Utvrđeno je da je kobnog dana u 15 sati i 35 minuta naoružan automatskom puškom došao do ulice Šperun u samoj splitskoj gradskoj jezgri. Tamo je naišao na 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Paića koji su bili na motociklu. Nije prozborio ni riječi, usmjerio je kalašnjikov prema njima i ispalio rafal koji ih je pokosio. Paić je ostao ležati mrtav pod motorom, Torlak je naknadno izdahnuo u bolnici, piše Jutarnji list.

Ubica je nastavio svoj krvavi pohod. Zaputio se prema Radmilovićevoj ulici gdje je u 15 sati i 40 minuta, također na motoru, našao 25-godišnjeg Marina Bobana. Tu je nekontrolirano ispalio više metaka, ubivši ga na mjestu, a uslijed rafalne paljbe zalutali meci pogodili su i automobil u kojem su se nalazile tri osobe, koje srećom nisu stradale. Zalutali meci oštetili su i vrata dvorišta u Jerinoj ulici.

Tada se hladno zaputio u šetnju splitskim ulicama, držeći golemu automatsku pušku u rukama. Prizor nalik onim iz filmova ili video igrica snimali su mobitelima zgranuti građani.

U jednom je trenutku snimljen i kako se približava Marjanu, što je logično s obzirom da je tamo najlakše se sakriti. Zbog toga je policija angažirala i potražni helikopter koji je bio spreman za slučaj da bude potrebno pretraživanje ruralnih, odnosno, šumskih područja. Ali, predomislio se, otišao se presvući na zasad nepoznatoj lokaciji. Prethodno je u Nazorovoj ulici, nekoliko stotina metara od lokacije krvoprolića, sakrio automatsku pušku AK-47 koju je policija našla tek drugi dan.

Daljnje kretanje nepoznato je sve do nakon 17 sati, kada je mirno ušetao u kafić Borsalino na Skalicama, inače u neposrednoj blizini sjedišta splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Tu je sjeo s ocem i bratom i naručio kafu, a samo nekoliko minuta kasnije unutra je “banula” jedinica interventne policije i privela ga.