Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fotografija Anadolu Agency na naslovnici TIME-a

anadolija times

Fotografije koje fotoreporteri Anadolu Agency prave u svim dijelovima svijeta nastavljaju privlačiti pažnju vodećih medija u svijetu poput TIME-a. Ovaj časopos na naslovnicu svog posljednjeg broja stavio je fotografiju koju je snimio fotoreporter AA Mamun Ebu Omer.

Ebu Omerovu fotografiju, koja je snimljena tokom ruskih vazdušnih napada u Siriji, TIME je popratio naslovom “Rusija samo želi biti prijatelj”.

aa_picture_20151016_6544131_web

Ebu Omer je 13. oktobra snimio fotografiju ruskih vazdušnih napada, na mjesto Daret Izze u blizini Halepa. Urednici TIME-a su, pored hiljada drugih fotografija koje ovih dana nastaju u Siriji, izabrali upravu Ebu Omerovu te ga na taj način popularizirali u svijetu, a ujedno i Anadolu Agency koja je ionako među vodećim svjetskim novinskim agencijama.

Ebu Omer kao fotoreporter AA u Halepu radi od 2012. godine. Sretan zbog uspjeha koji je postigla njegova fotografija, ali još uvijek tužan zbog nedavne smrti bliskog kolege i druga Saliha Leyle, koji je također radio za AA, Ebu Omer je rakao: “Kamo sreće da je na naslovnici TIME-a završila njegova fotografija.”