Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuski premijer Manuel Valls: Sve žrtve će uskoro biti identifikovane!

h_52380236-916×497

Premijer Manuel Valls je rekao u nedjelju ujutro, nakon posjete prihvatilištu za porodice žrtava u vojnoj školi da su 103 od 129 žrtava napada u Parizu identificirale vlasti.

-Ima još 20 do 30 osoba koje nisu još identificirane, a bit će u narednim satima. Trenutno je nepodnošljivo za porodice – rekao je premijer, okružen ministrima unutarnjih poslova Bernardom Cazeneuveom i odbrane Jeanom-Yvesom le Drianom.

-Ove porodice ćemo pratiti i na sudskom i finansijskom planu kako bi se olakšalo ovim porodicama koje su u žalosti, za sva administrativna pitanja – izjavio je premijer. “Velika je mobilizacija u svim državnim službama, udruženjima za pomoć žrtvama, dobrovoljcima, da bi im se pomoglo”, naglasio je on.

Na broju 1 Trga Joffre, ovaj prijemni centar je mobilizirao ćelije za psihološku podršku Samu APHP (Javna pomoć bolnica iz Pariza), vojnih zdrastvenih službi i Civilne sigurnosti, kao i ovlaštenih udruženja za civilnu sigurnost (Crveni križ, Civilna zaštita). Dvije stotine šezdeset i sedam osoba je primljeno u subotu i 55 u nedjelju ujutro.