Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Fudbaleri osumnjičeni za ubistvo MMA reprezentativca u Beogradu, otkriven motiv

gacevic danicic
Foto: MUP Srbije

Traga se za Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23), a policija poziva sve građane koji imaju korisne informacije da se jave

Srbijanska policija identikovala je dvojicu osumnjičenika za ubistvo srbijanskog MMA reprezentativca Stefana Savića.

Traga se za Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23), a policija poziva sve građane koji imaju korisne informacije da se jave.

Obojica osumnjičenika su fudbaleri. Mediji navode da prema podacima s interneta Daničić igra u klubu Serbian White Eagles iz Toronta u Kanadi. Daničić je rođen u Zagrebu, a još nije poznato zašto je bio u Beogradu. Gačević igra u prvoj postavi nogometnog kluba Crvena zvezda Mali Mokri Lug.

Portal Nova.rs neslužbeno saznaje kako je motiv ubistva osveta zbog događaja od prije dvije godine. Tada su se navodno Gačević i Daničić sukobili sa Savićem na Adi Ciganliji, pri čemu je izbila tuča u kojoj je Savić jednom od osumnjičenika slomio vilicu.

Stradao i slučajni prolaznik

Podsjetimo, Savić je ubijen u noći između subote i nedjelje u Dunavskoj ulici, na Dorćolu, u centru Beograda.

“Kako bi izbjegao sukob, Savić je počeo bježati Dunavskom ulicom. U jednom trenutku muškarci ga sustižu, obaraju na trotoar i počinju šutirati. Ne zadugo jedan od napadača vadi nož i ubada mladića”, ispričao je Telegrafov sagovornik.

Napad je pokušao spriječiti slučajni prolaznik Stefan M. (22), kojem su napadači također zadali više ubodnih rana.

“Izbodenog mladića Stefana M. prijatelj stavlja u vozilo i na putu do bolnice obavještava policiju da se u Dunavskoj ulici dogodio zločin”, objasnio je Telegrafov sugovornik.

“Oni su inspektorima ispričali da su prolazili ulicom kada su vidjeli kako dvojica udaraju i na kraju nožem ubadaju mladića. Dok su ga pokušavali zaštititi, napadač je jednog od njih ubo u prsa. Objasnili su da je Stefan istrčao iz auta kako bi pomogao mladiću kojeg nije ni poznavao”, dodao je.