Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Goran Hadžić ponovo pušten na slobodu

goran hadzic

Predsjednik nekadašnje Republike Srpske Krajine Goran Hadžić vratio se u Srbiju iz Haškog suda na neodređeno vrijeme, rekao je u utorak Tanjugu njegov branitelj Zoran Živanović.

Hadžić je iz Haaga stigao jučer, a odluka Suda ovog puta, prema Živanovićevim riječima, nije uslovljena vremenskim ograničenjem, iako su ostale iste obveze koje je imao i prilikom ranijih puštanja na privremenu slobodu.

Prema sadašnjoj odluci Sudskog vijeća, Hadžićev liječnik je dužan da Sud redovno izvještava o njegovom zdravstvenom stanju.

Podsjetio je i kako je suđenje Hadžiću pred Sudom prekinuto u listopadu prošle godine zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.
Nakon dva mjeseca u Srbiji na privremenoj slobodi Hadžić je 8. svibnja otišao u Haag radi neophodnih kontrola te se vratio u ponedjeljak.
Njegov je branitelj naglasio kako Hadžić i dalje ima iste obveze na privremenoj slobodi koje mu je izrekao Sud, a to je zabrana napuštanja Novog Sada, zabrana komuniciranja s medijima o predmetu, kao i sa žrtvama i svjedocima.

Hadžić se tereti za progon Hrvata na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubojstva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovječna djela, deportaciju i prisilno premještanje u razdoblju od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.