Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grabar-Kitarović: Jasna poruka svima koji se upuštaju u zločinačke pothvate

kolinda kitarovic covic (2)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, povodom presude Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu bivšem predsjedniku Republike Srpske i osuđeniku Radovanu Karadžiću kazala je da je “ovime međunarodna zajednica priznala kako se u Srebrenici dogodio genocid”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Iako je riječ o prvostupanjskoj presudi, ovime je međunarodna zajednica priznala kako se u Srebrenici dogodio genocid te kako su na području Republike Srpske, sedam općina i u Gradu Sarajevu udruženim zločinačkim pothvatom počinjeni najteži zločini s ciljem stvaranja homogenog srpskog prostor”, istakla je Grabar-Kitarović.

Naglasila je da je to slaba utjeha porodicama žrtava ovih monstruoznih zločina, koji će ostati neizbrisiva mrlja kako u europskoj tako i u svjetskoj povijesti.

“Vjerujem da je ova presuda jasna poruka svima koji se i danas upuštaju u zločinačke pothvate protiv čovječnosti te međunarodni terorizam utemeljen na rasnoj i vjerskoj netrpeljivosti, kako neće proći nekažnjeno”, rekla je hrvatska predsjednica.