Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani organizovali potragu za nestalim mladićem u Novom Pazaru

Građani organizovali potragu za nestalim mladićem

Nekoliko desetina građana, humanista i rođaka učestovalo je u traženju nestalog Asada Redžepefendića (22) iz Novog Pazara.

Redžepefendić je nestao prošle srijede oko 21 sat kada je izašao u šetnju i od tada mu se gubi svaki trag. Policija za njim traga već nedjelju dana, ali zasad o njemu nema informacija.

Građani, organizovani preko društvenih mreža su nizvodno, od Novog Pazara, do ušća rijeke Raške u Ibar i do grada Raške u koritu rijeke vršili potragu za tijelom nestalog mladića.

Za Asadom u rijeci Raški su juče tragali i ronioci MUP-a Srbije, jer se, zbog prijave u noći njegovog nestanka da je viđeno tijelo kako pluta, policijska istraga provodi i u tom pravcu.

Jedan od rođaka nestalog Asada Redžepefendića, Aladin Sijarić je rekao da još nisu izgubili nadu da je Asad živ i pokrenuli su građansku akciju, jer dosad nije bilo rezultata u potrazi za nestalim.

“Građani su osjetili potrebu da se organizuju, tu su iskusni ljudi, ribolovci i planinari. Došli su čak i ljudi iz Sjenice. Smatra se da je naš Asad negdje niz tok Raške, ali mi se nadamo i da je živ”, istakao je Sijarić.

On je na novinarsko pitanje šta su uradile nedležne institucije kazao da se ne može reći da nisu ništa, ali da nisu bili ažurni i da je neko trebao da koordinira potragu za nestalim Asadom.

V. d. načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Jasmin Duštinac je ranije izjavio medijima da se potraga nastavlja te da je nezahvalno govoriti o tome da li su nestanak mladića i navodno viđenje tijela koje pluta Raškom povezani.

Dvadesetdvogodišnji Asad je, prema tvrdnji rodbine i komšija bio miran momak, ranije nije odlazio od kuće i nije imao zdravstvenih problema.

U Novom Pazaru su na istaknutim mjestima izlijepljeni pozivi i apel da svi koji su ga možda vidjeli da odmah obavijeste policiju ili porodicu na broj telefona +381(0)668-520-520.

U zadnjih šest mjeseci, Asad Redžepefendić je peta osoba koje se u Novom Pazaru vodi kao nestala.