Ublažavanje mjera

Grčka otvara barove, noćne klubove i kafiće

turisti grcka

Većina barova, noćnih klubova i restorana posluje na otvorenom u Grčkoj tokom ljetnih mjeseci, što je vlastima pomoglo da omoguće njihovo ponovno otvaranje

Barovi, noćni klubovi i internet kafići ponovo će biti otvoreni od ponedjeljka u Grčkoj, zemlji koja je rano poduzela mjere izolacije koje su rezultirale malim brojem zaraženih i smrtnih slučajeva od Covida-19.

U Grčkoj je do ponedjeljka prijavljeno ukupno 2.997 slučajeva zaraze. Od toga je 180 smrtnih slučajeva dok aktivnih ima 1.443. Više od 1.300 osoba se oporavilo.

Gotovo sve restriktivne mjere sada su ukinute postepenim ponovnim otvaranjem, a primjenjuju se propisi održavanja fizičke distance u broju dozvoljenih kupaca i održavanju fizičke distance, javio je AP.

Većina barova, noćnih klubova i restorana posluje na otvorenom u Grčkoj tokom ljetnih mjeseci, što je vlastima pomoglo da omoguće njihovo ponovno otvaranje.

Međutim, vladine i zdravstvene službe upozoravaju da bi moglo doći do ponovnog uvođenja mjera ako kršenje propisa o fizičkoj distanci dovede do novog talasa epidemije.