Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamburger o kojem priča cijela Hrvatska

hamburger-plitvice1

Facebookom se proširila fotografija više nego skromnog sendviča odnosno “hamburgera” koji se na Plitvičkim jezerima u Hrvatskoj prodaje po cijeni od 30 kuna (8 KM).

Hamburger je umjesto u pecivu serviran s dvije šnite hljeba, listom salate i malo paradajza.

“Plitvički hamburger za 30 kuna”, napisao je autor fotografije na Facebook stranici Hrvatske tragedije.

“Nije bit u 30 kuna nego u “hamburgeru” koji to nije… Isto kao što po jadranskim gradovima ekipa na brzaka otvori sezonski restoran u kojem poslužuje lignje friško ulovljene, prave jadranske, a kad ono patagonijske ili kalifornijske, pržene u ulju korištenom 100 puta… kupljene na veliko… fuj…”, napisala je jedna komentatorica.

“Ovako nešto ni u studentskoj menzi nisam vidjela”, stoji u drugom komentaru.

“U NP Krka pola litre vode je 18 kn (5 KM). Kao da si u pustinji. Sramota!!!”, piše nadalje.

“Mislim da je to ono “Igrajmo se ugostiteljstva” svatko može biti ugostitelj u Hrvatskoj i prodavati svoje “usluge” po cijeni po kojoj hoće, nema standarda za takvo što, ali još je čudnije da je to netko platio toliko novca. Bzvz…”, napisao je još jedan nezadovoljni građanin.

Glasnogovornik Javne ustanove koja upravlja hrvatskim najposjećenijim nacionalnim parkom Ognjen Borčić kaže da ne mogu vjerovati da im se tako nešto dogodilo.

“Ovako nešto dogodilo nam se prvi puta, još ne znamo zašto, ali ćemo doznati jer od jutra interna kontrola istražuje slučaj. Pomisli smo da je to možda neslana šala nekog od mlađih djelatnika, ali ne možemo vjerovati da se neko ide šaliti s poslom u današnje krizno vrijeme. Možda se sve dogodilo u poslijepodnevnim satima, pa je nestalo potrebnih sirovina, ali se onda trebalo drugačije postupati, dati zamjenski proizvod i drugačije naplatiti. Zatečeni smo neozbiljnim ponašanjem pojedinca koji je takvim svojim neodgovornim ponašanjem na kocku stavio ugled svjetski poznatog bisera”, kaže Borčić, dodajući da se svima izvinjavaju, pogotovo zbog toga što su “gosti do sada bili veoma zadovoljni svom njihovom ponudom, pa tako i hamburgerima”.

Kaže da imaju nekoliko vanjskih ugostiteljskih objekata u kojima je mogao biti poslužen sporni hamburger, u kojem tačno, utvrdit će istragom, a onda kazniti “chefa”.

“Neće dobiti otkaz, ali ga se mora upozoriti da je takvo ponašanje neprihvatljivo”, napominje glasnogovornik Borčić.