Protesti zbog mjera

Haos na ulicama Beograda: Policija baca suzavac, ima povrijeđenih (VIDEO)

DEMONSTRANTI ISPRED SKUPSTINE
Beograd, 7. jula 2020. - Protest ispred Skupstine Srbije protiv novih najavljenih mera na suzbijanju korona virusa oteo se veceras posle 22 sata kontroli. Okupljeni su srusili zastitnu ogradu ispred skupstine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvestac Tanjuga sa lica mesta. FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Prema nepotvrđenim informacijama, ima i povrijeđenih, a na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vide demonstranti obliveni krvlju

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog sata u Beogradu, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu, ali ih je žandarmerija ubrzo zaustavila i izbacila napolje.

Građani su ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke nakon čega je policija odgovorila suzavcem.

Prema nepotvrđenim informacijama, ima i povrijeđenih, a na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vide demonstranti obliveni krvlju.

Policiji je stiglo pojačanje Žandarmerije do Skupštine, i ispred Predsjedništva.

Jedan dio demonstranata stalno pokušava da se vrati ispred skupštine, a jedan mali dio sišao je do zgrade RTS, gdje su zapalili kontejner i takođe bacali kamenice.

Haos i nered ispred parlamenta počeo je oko 20 sati kao protest protiv novih najavljenih mjera za suzbijanje širenja korone u Beogradu, a nastavljen je dolaskom velikog broja ljudi.