Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

više osoba lišeno slobode

Haos u Budvi: Uhapšen gradonačelnik, cijeli grad pod policijskom blokadom (VIDEO)

5217413_untitled_ls

Policija upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Općine

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine općine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Općine, javljaju podgoričke Vijesti.

Uhapšeni su i menadžer Općine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića. Prethodno je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Općine Budva. Njih su tada ispred ulaza u Općinu dočekali Carević i Radović.

Policija upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Općine.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Općine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

Policijski kordoni bili su postavljeni oko zgrade Općine, a gradski bulevar je blokiran i njime je sabranjen saobraćaj.

Kompletan grad je pod policijskom blokadom.

Hapšenja su uslijedila nakon što je Carević jučer, 16. juna, podnio krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice vladajuće Demokratske partije socijalista Snežane Kuč i lidera budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog “zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije”. Tada su poručili da očekuju da će Upravni inspektori danas sa policijom pokušati da uđu u zgradu Općine. Službenici Upravne inspekcije su jučer spriječeni da uđu u zgradu Općine.