Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hapšenja nakon napada u Ankari, Erdogan poručio: Teroriste ćemo baciti na koljena

turska policija

Više desetina osumnjičenih lišeno je slobode tokom noći i u ponedjeljak ujutro u opsežnim antiterorističkim akcijama turske policije nakon terorističkog napada u Ankari u nedjelju, u kojem je poginulo 37 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcije u Istanbulu i Ankari provode specijalne jedinice turske policije za borbu protiv terorizma, a slobode je lišeno na desetine članova terorističke organizacije PKK. U akciji policije učestvuju i helikopteri.

Pored hapšenja, izvršeni su i pretresi na velikom broju adresa.

Ministar zdravlja Turske Mehmet Muezzinoglu potvrdio je jutros kako je broj smrtno stradalih u sinoćenjem terorističkom napadu u u Ankari povećan na 37.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je teroristima poručio kako će biti uništeni, te da će teroristički napadi samo ojačati odlučnost Turske da se bori protiv svih terorista.

– Borit ćemo se protiv terorizma odlučno do kraja, i bacit ćemo ih na koljena, poručio je Erdogan

Prema posljednjim informacijama, u napadu je ranjeno više od 120 osoba.

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala je najoštrije osudio napad.

„Teroristički napad izveden je aktiviranjem automobila bombe u pokretu na autobuskoj stanici u kvartu Kizilay u Ankari. Meta napada su bili civili koji su čekali autobus na stanici. Najoštrije osuđujemo taj podli čin. Ponovo poručujemo da oni koji stoje iza ovog napada neće uspjeti u svojim ciljevima. Ovaj narod je prevazišao brojne probleme“, kazao je Ala u obraćanju novinarima u nedjelju navečer.