Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Haradinaj: Amerikanci smatraju da Kosovo treba ostati u aktuelnim granicama

30/09/2018

Građani Kosova ne treba da brinu o mogućem sporazumu sa Srbijom, razmjeni teritorija ili korekciji granica, jer do toga neće doći, izjavio je danas premijer Kosova Ramuš Haradinaj na konferenciji za novinare poslije povratka iz posjete SAD.

Kako prenosi RTK na srpskom jeziku, Haradinaj je rekao da američki zvaničnici smatraju da Kosovo treba da ostane u aktuelnim granicama.

– Svi su izrazili mišljenje da je sporazum sa Srbijom o priznanju Kosova neophodan, ali ne i pomjeranje granica ili razmjena teritorija. Uvjeravam vas da nemate razloga za brigu, jer ideja o korekciji granica i razmjeni teritorija nije potekla od SAD – rekao je kosovski premijer.

On je kazao da su glavne teme njegovih razgovora sa zvaničnicima SAD bile bezbjednost, formiranje vojske Kosova, članstvo u Interpolu, kao i dijalog sa Srbijom.

“Naglasio sam da je neophodan pravno obavezujući sporazum (sa Srbijom), ali ne preko pomjeranja granica ili teritorijalne razmjene”.

Haradinaj tvrdi i da su SAD dale blagoslov za transformaciju bezbjednosnih snaga Vojsku Kosova.

– Takođe, mogu da dodam i to da neće biti odlaganja liberalizacije viznog režima na Kosovu – kazao je Haradinaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.