Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HDZ izabrao mandatara, Orešković i ne pomišlja na ostavku

oreskovic

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na telefonskoj je sjednici za novog mandatara za sastavljanje Vlade izabralo Zdravka Marića.

HDZ je priopćio u petak poslijepodne da je Predsjedništvo stranke održalo telefonsku sjednicu na kojoj je za novog mandatara za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u ime HDZ-a određen Zdravko Marić, dok je novim političkim tajnikom stranke imenovan Domagoj Maroević.

Miro Kovač ponovno je imenovan međunarodnim tajnikom HDZ-a.

Nešto ranije, premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je da neće prihvatiti poziv predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da da ostavku jer bi, kaže, time priznao svoju krivnju te je ustvrdio da će se zbog svoje časti pojaviti u Saboru i pred zastupnicima braniti od lažnih optužbi.

“Ne mogu prihvatiti Karamarkov poziv da ja i potpredsjednik Vlade Božo Petrov damo ostavku jer bih time prihvatio krivnju. Optužbe su teške i lažne i doći ću se braniti u Sabor. Pojavit ću se tamo radi svoje časti i braniti od lažnih optužbi”, rekao je Orešković novinarima u Banskim dvorima, javila je Hina.

Naglasio je da će se u Saboru riješiti situacija.

“Sabor će odlučiti sudbinu, idemo li na izbore ili ne”, dodao je.