Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Jedan od pet miliona"

Hiljade građana u protestnoj šetnji protiv vlasti u Srbiji

protest

Okupljeni drže transparente “Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove”, “Zbog slobode”, “Probudi se”, “Ustani Srbijo”, “Poštujte zakon”, “”Stop bankarskom teroru”, “Radnici robnih kuća su uz vas”…

Trinaesti protest “Jedan od pet miliona” protiv aktuelne vlasti na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem održava se u Beogradu. Protest je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a građanima su se obratile Marija Lukić i Marinika Tepić. Marija Lukić bivša je sekretarica predsjednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke koga su ona i još nekoliko žena optužile za seksualno uznemiravanje. Lukić je rekla da njena borba nije politička, već da je borba za dostojanstvo, čast i pravdu.

Poslanica Marinika Tepić poručila je predsjedniku države Aleksandru Vučiću da neće stati dok ga ne pobijede i ne oslobode zemlju od njegove vlasti.

Poslije održanih govora hiljade okupljenih su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Okupljeni građani se kreću Uzun Mirkovom, Pariskom ulicom, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, Terazijskim tunelom koji je namazan katranom kako se ne bi mogli lijepiti plakati protiv vlasti, Svetogorskom, Takovskom, do Trga Nikole Pašića.

Okupljeni drže transparente “Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove”, “Zbog slobode”, “Probudi se”, “Ustani Srbijo”, “Poštujte zakon”, “”Stop bankarskom teroru”, “Radnici robnih kuća su uz vas”, kao i druge.

Protestne šetnje održavaju se u nekoliko srbijanskih gradova.