Hillary Clinton godinama tuče svog supruga Billa Clintona

Was2151937

Hillary Clinton u posljednje vrijeme se u očima javnosti pokušava pokazati kao nježna, topla i duhovita osoba, no prema upravo objavljenoj knjizi, ona je sklona nasilju i ispadima pri kojima teroriše osoblje, tajne agente, pa čak i svog supruga.

U knjizi koja će službeno biti objavljena 13. oktobra, ‘The Clintons’ War On Women’, politički strateg Roger Stone detaljno opisuje Hillaryino agresivno ponašanje, i to još iz perioda kad je Bill bio guverner Arkansasa.

“Hillary Clinton ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Billu. Hillary je Billa tukla, udarala ga s čvrstim predmetima, grebala ga i zbog nje je krvario”, piše Stone, kontraverzna osoba koja se nedavno naglo povukla iz kampanje Donalda Trumpa, te koja je napokon javno objavila tračeve koji godinama prate Clintonove.

Hillary-and-Bill-Clinton3

Desetljećima se sve zna o bračnim nesuglasicama između bivšeg prvog para, a čak je i bivša glasnogovornica Billa Clintona, Dee Dee Myers, izjavila svojevremeno da je “pokrivala” prvu damu.

U martu 1993. godine, kad je Hillary otputovala u posjetu umirućem ocu, Bill je ostao zabavljati Barbru Streisand u Bijeloj kući. Kad je Hillary čula da je pjevačica, inače obožavateljica tadašnjeg predsjednika, provela noć u njenoj rezidenciji, odmah se vratila kući.

Nakon toga se Bill pojavio s takvom ogrebotinom na vratu, da su ga novinari bez pardona pitali šta mu se dogodilo.

“Ja sam idiotkinja koja je izjavila da se porezao za vrijeme brijanja, čak i prije nego sam ga vidjela. A, zatim sam ga vidjela. Imao je veliku ogrebotinu, i bilo je očito da nije nastala tokom brijanja”, prisjetila se naknadno Dee Dee.

Policajac/zaštitar koji je svojevremeno čuvao guvernera Billa tvrdi da je vidio i gore stvari. Jednom se Hillary probudila usred noći, i kad je vidjela da Bill nije kod kuće, nazvala je policajca i zahtijevala da joj dovede supruga kući.

Ona ga je čekala kod kuće, a kad je došao, stvar je toliko eskalirala da se čuo zvuk slomljenog stakla i lupanja vrata.

“Kad je sve bilo gotovo, zaposlenici su pronašli slomljeno staklo, tanjire i otrgnuta vrata s jednog kuhinjskog ormarića”, napisao je Chris Anderson u knjizi ‘American Evita: Hillary Clinton's Path to Power’.

Anderson je napisao i da je Hillary znala napadati Billa u limuzini na putu na službena događanja. Šta god bi našla nadohvat ruke, bacila bi na supruga, ali kad bi došli na mjesto događaja, smješkali bi se i zajedno s njim okupljenima.

Hillary-and-Bill-Clinton2

Tajni agent Stone napisao je da je vidio kako stoje stvari još na dan inauguracije 1993. godine, kad je Bill obavijestio suprugu da ona neće moći preuzeti ured zamjenika predsjednika.

Hillary je tako dan inauguracije započela besramno psujući Billa. Ovaj događaj opisan je i u knjizi Garyja Aldricha ‘Unlimited Access: An FBI Agent Inside the Clinton White House’, i to sljedećim riječima:

“‘Samo od*ebite od mene, od*ebite od mene’, rekla im je. ‘Da niste prišli 10 metara od mene ili ćete vidjeti! Da ste me *ebeno poslušali, O.K.?'”

Hillary and Bill Clinton at Harkin Steak Fry in Indianola, Iowa, in September

Hillary bi, napisao je Aldrich, bila izvan sebe kad joj tajni agent ne bi pristao nositi prtljagu, jer to nije bilo u opisu njegovog radnog mjesta. A, jednako je zla i nasilna znala biti i Clintonova starija kćer Chelsea.

1999. godine, na vrhuncu Lewinsky skandala, Hillary je opet napala Billa, pa Stone citira Andersona:

“U prošlosti, Hillary je bacala knjige i pepeljare na predsjednika, s tim da je svaki put pogodila metu. Hillary ga je šamarala, i to dovoljno jako da bi ostajali crveni tragovi koje bi tajni agenti vidjeli nakon što bi on napustio sobu”.

Nakon što su napustili Bijelu kuću, verbalno ni fizičko nasilje nije nestalo, samo se manje pisalo o njemu. Stoga mnogi smatraju da će se nova verzija Hillary, koju ona sama pokušava “progurati”, teško prodati, jer previše ljudi ističe da je riječ o zločestoj, nasilnoj ledenoj kraljici, piše New York Post.