Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hillary Clinton: Trump je nezreo i nekvalificiran za funkciju predsjednika SAD-a

hillary-clinton-donald-trump

Bivša državna sekretarka SAD-a i poražena predsjednička kandidatkinja na posljednjim izborima Hillary Clinton oštro je kritikovala američkog predsjednika Donalda Trumpa, na šta je on hitro odgovorio istom mjerom, javlja Anadolu Agency (AA).

Clinton je objavila knjigu “What Happened“ u kojoj pojašnjava šta se dešavalo tokom žustre predizborne kampanje koju vodila protiv Trumpa, a tim povodom je gostovala na CNN-u i nastavila oštrim rječnikom kritikovati oponenta.

“Trump i njegova administracija predstavljaju otvorenu i rastuću prijetnju za demokraciju“, kazala je Clinton i dodala da Trump nije dorastao i kvalificiran za funkciju predsjednika SAD-a.

Clinton je također kazala da je tadašnji direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) James Comey pomogao Trumpu da pobijedi na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima, a navode ruskoj umiješanosti u te izbore je nazvala skandalom većim od poznatog Watergatea.

Američki predsjednik Trump je brzo odgovorio posredstvom Twittera i poručio da je Clinton prevarantica koja je izgubila pravac i koja za izborni poraz krivi sve redom, ali nikada ne priznaje svoju krivicu.