Globus

Hollande održao vanredni sastanak s vodećim ministrima

18/11/2015

Francuski predsjednik Francois Hollande održao je vanredni sastanak s vodećim ministrima u Jelisejskoj palati kako bi nadzirali policijsku raciju koja se izvodi u sjevernom pariškom predgrađu Saint Denisu.

Premijer Manuel Valls, ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve, ministar odbrane Jean-Yves Le Drian, ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i ministrica pravde Christiane Taubira sastali su se s predsjednikom.

Sastanak vlade održan je u srijedu ujutru, kako je i ranije planirano, saopćilo je francusko predsjedništvo, prenosi AP.

Policijski zvaničnik saopćio je da se jedna osoba još krije u stanu u Saint Denisu nakon višesatne policijske akcije tokom koje su dvije osobe ubijene i pet je uhapšeno.

Zvaničnik, koji nije bio ovlašten da javno objavi ime u skladu s policijskim pravilima, izjavio je da akcija još traje i pet sati nakon što je počela.

Vlasti tvrde da policijska operacija ima za cilj hapšenje organizatora pariških napada prošle sedmice u kojima je ubijeno najmanje 129 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.