Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor na rubu šume: Kćerka u kući pronašla vezanog u ubijenog oca

ubistvo
Foto: Ilustracija

Policija i dalje čuva kuću ubijenog 73-godišnjeg Tome Vugrinića kojega je kći Jasna u subotu našla ubijenog, vezanih ruku i nogu, u njegovoj kući na području Pisarovine u općini Jastrebarsko u Hrvatskoj

Osim kuće na rubu šume, bez fasade, u kojoj je živio Tomo Vugrinić, meta provalnika bila je i komšijama, moderno uređena katnica opasana željeznom ogradom, čiji vlasnik u trenutku provale nije bio u kući, nego u Slunju, gdje živi veći dio godine. Prema riječima drugih komšija, žrtva ubistva jedan je od rijetkih starosjedilaca ovog zaseoka na području Pisarovine od samo nekoliko kuća i vikendica, piše Jutarnji list.

Kći je navratila k ocu oko 15 sati. Užasnuta prizorom ubijenog oca, odmah je o tome obavijestila policiju, koja je brzo došla na mjesto ubistva i započela uviđaj. Pljačka i ubojstvo vjerovatno su se dogodili između 2.10 i 2.30 sati jer su psi susjede koja živi blizu tada glasno lajali, a ona je izašla kako bi ih umirila. Nije ni slutila da su u njezinu susjedstvu provalnici koji su usmrtili jedva pokretnog Tomu Vugrinića, ukrali meso iz škrinje i polomili krevet. Kako se saznaje od komšija, Vugrinić je bio krupan muškarac, ali jedva pokretan, i ubojstvo se dogodilo najvjerovatnije noću.

Prema riječima jednog od susjeda, iako je njegova kuća neosvijetljena, pa su vatrogasci DVD-a Pisarovina morali osvjetljavati teren dok je trajao uviđaj, provalnici su najvjerojatnije došli kroz šumu jer uz puno pasa u zaseoku sigurno ne bi prošli neprimijećeni.

Uostalom, psi su i reagirali na čudne zvukove, ali niko nije slutio da se dogodio zločin dok Tomina kći Jasna nije pronašla mrtvog oca i odmah o tome obavijestila policiju, koja je počela s uviđaj koji je trajao otprilike do 1 sat u nedjelju.

– Ovo nije prvi put da je provaljivano u kuće ili vikendice, ali nikad se ovakvo nešto nije dogodilo – rekao je jedan mještanin Podgorja Jamničkog. Vijest o ubistvu ubrzo se proširila među mještanima, kojih nema mnogo, ali i cijelim krajem jer kći ubijenog živi u Pisarovini, samo nekoliko kilometara dalje od kuće u kojoj je živio njezin otac.

Istraga se nastavlja

Ubistvo je počinjeno tupim i tvrdim predmetom, a nije poznato radi li se o jednom ili više počinitelja te kako su došli i otišli s mjesta zločina. No kako se radi o prilično izdvojenom, ali urbaniziranom mjestu, može se pretpostaviti da bi provalnik ili više njih iz ovog kraja počinilo zločin.

PU zagrebačka priopćila je da se ubistvo u Podgorju Jamničkom dogodilo između 1. i 2. prosinca od 15 do 15 sati. Tijelo ubijenog prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kriminalističko istraživanje o ubojstvu se nastavlja.

Podorica ubijenog Tome Vugrinića u nedjelju nije željela razgovarati s novinarima jer je, kako su nam rekli, policijski uviđaj još bio u toku. Policija je razgovarala sa komšijama ubijenog Tome Vugrinića u Podgorju Jamničkom i zamolila ih, ako imaju bilo kakvu informaciju o tome ko bi mogao biti počinitelj, da to jave policiji na broj 192. Naravno, to se ne odnosi samo na njih, nego i na sve one koji bi mogli znati bilo što o identitetu počinitelja.