Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Horor u bolnici: 12 mrtvih beba pronađeno u kartonskim kutijama

bebe1

Nakon što je guverner Kenije Mike Sonko nenajavljeno posjetio kenijsku bolnicu to je dovelo do otkrića tijela 12 novorođenčadi skrivenih u kartonskim kutijama.

Pretpostavlja se da njihova smrt je posljedica ljekarskom nemara. Liječnik i još dvoje zaposlenih u rodilištu u Nairobiju su suspenovani, a guverner je tu vijest objavio na Twitteru te također objavio i video inspekcije iz bolnice.

“Nakon što smo proveli nenajavljenu posjetu rodilištu u Pumwani, postoje sumnje kako je uprava ustanove stavila uređaje izvan funkcije i tako uzrokovala smrt novorođenčadi”, naglasio je guverner. Također, je dodao kako su djeca umrla pod nerazjašnjenim okolnostima.

Kenijski mediji prenose kako je guverner nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, a na taj korak se odlučio nakon dojava građana.

Nakon dolaska guverner je otkrio kako rodilište radi bez ginekologa i babice, jer liječnik koji se trebao javiti na dužnost, a to nije učinio. Nakon svađe s bolničkim osobljem koje je priznalo smrt samo jednog djeteta guverner i njegov tim pronašli su tijela 12 novorođenčadi.