6.310 novih slučajeva

Hrvatska danas ima najveći broj zaraženih od početka pandemije: “Plafon još nismo dostigli”

dubrava bolnica zagreb – pixsell
PRI KORISTENJU FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET PACIJENATA 16.04.2021., Zagreb - Reportaza iz KB Dubrava sa odjela intezivnog lijecenja Covid pozitivnih pacijenata koji su na respiratoru. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

To je najveći broj novih slučajeva u jednom danu od početka epidemije u susjednoj zemlji

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno čak 6.310 novozaraženih osoba, javlja HRT.

To je najveći broj novih slučajeva u jednom danu od početka epidemije u susjednoj zemlji.

Prijašnji neslavni rekord postavljen je 10. decembra 2020. godine kada je bilo 4.620 novih slučajeva.

Bolnički kapaciteti na covid odjelima su u nekim bolnicama gotovo već puni, trebat će širiti odjele, a brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

A u Zagrebu je jučer oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1371 osoba u protekla 24 sata dobila je pozitivan PCR test.

– Situacija nije dobra. Gledao sam jutros, slali su mi rezultate noćas. Dakle od 1793 uzoraka, čak 1007 je bilo pozitivno. To je 56%, gotovo sam sto posto uvjeren, da ćemo srušiti neslavni rekord za Zagreb od jučer, a radilo se o brojci zaraženih od 1373. Kada se sve zbroji, bit će bitno više. Hrvatska će isto biti s velikim brojevima. Jesmo blizu plafona, ali plafon još nismo dostigli, rekao je Zvonimir Šostar, savjetnik direktorice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. “Andrija Štampar”.