Globus

Željana Zovko

Hrvatska europarlamentarka dobila prijetnje silovanjem: Nazvali je fašistom

12/04/2019

- Ovo sam doživjela kao zastrašivanje - kazala je Zovko

HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu i kandidatkinja ove stranke za još jedan mandat, Željana Zovko jučer je na službeni bruxelleski mail dobila prijeteće poruke. Riječ je o anonimnim prijetnjama silovanjem uz niz vrlo pogrdnih izraza s porukom da je “nevjernica” i “fašista”.

Osim što su pogrde usmjerene na Zovko osobno, pošiljatelj se “referirao” i na njenu porodicu.

– Ovo sam doživjela kao zastrašivanje – kazala je Zovko i napomenula da ovo nije prvi puta da dobija poruke ovakvog karaktera.

Na pitanje može li pretpostaviti ko bi mogao stajati iza ovih prijetnji i šta bi bio povod, HDZ-ova europarlamentarka kaže da su povod zasigurno teme kojima se bavi, a to je problematika mira i sigurnosti na granicama Europske unije. – Ostavljam policiji da radi svoj posao – kratko je komentarisala Zovko.

Kazala je kako prijetnje ne namjerava prešutjeti i očekuje da policija utvrdi ko stoji iza njih.

Podsjećanja radi, nakon izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda, Zovko je kazala kako je Turska imala veliku ulogu u izborima za članove Predsjedništva BiH, spominjući da su “muslimanskim porodicama davane upute da jedni glasaju za bošnjačkog, a drugi za hrvatskog člana Predsjedništva”.

“Krajnje je vrijeme da se razmotre strani uticaji koji su prisutni u BiH”, rekla je tom prilikom Zovko.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.